Udskolingen

Udskolingen består af 7. – 9.årgang. I løbet af de tre skoleår foregår der en udviklingsproces frem mod en stadig større selvstændighed hos eleverne. I denne periode intensiveres fordybelsen og elevernes ejerskab til læreprocesserne.

Udskolingen har fem faglige linjer: Sciencelinje. Medielinje, Idrætslinje og Performancelinje. I slutningen af 6. klasse skal alle elever vælge hvilken linje, de ønsker at gå på i udskolingen. Læs mere om linjerne via af dette LINK

Linjevalget er med til at understøtte elevernes engagement og lyst til læring i deres udskolingsår, idet de får mulighed for at vælge efter interesse. Se mere information om linjer og valg ved at trykke på linket nederst på siden.

Da fællesskab og gode relationer er afgørende for læring, har vi fra årets start fokus på at skabe gode relationer på de nye linjer. Vi starter derfor skoleåret ud med at lave teambuildingsaktiviteter for de nye 7. klasser, så lærere og elever hurtigt kommer til at lære hinanden bedre at kende.

Fysisk aktivitet og bevægelse er  desuden en fast del af skemaet i udskolingen. Både som en vigtig understøttende faktor i indlæringen, men også som en vigtig del af det sociale fællesskab, der er bærende i udskolingen.

For at styrke både den internationale forståelse og sprogindlæring, arrangerer vi skolerejse i 8. klasse. I Det er engelsk der er i fokus, og vi rejser til Holland og bor hos hollanske elever. Vi modtager også de hollandske elever og lærere her samme skoleår. I 9. klasse har en mindre tur som er en linjetur, hvor vi samler indtryk, viden og informationer som kan kvalificere projektopgaven. Linjeturen er en klassetur

Udskolingens faglige forløb er tilrettelagt således, at eleverne får et godt fundament til at gå videre på en ungdomsuddannelse.