Udskolingen

Udskolingen består af 7. – 9.årgang. I løbet af de tre skoleår foregår der en udviklingsproces frem mod en stadig større selvstændighed hos eleverne. I denne periode intensiveres fordybelsen og elevernes ejerskab til læreprocesserne.

Udskolingen har fem faglige linjer: Sciencelinje. Medielinje, International linje, Krop & sundhed og Art & performance. I slutningen af 6. klasse skal alle elever vælge hvilken linje, de ønsker at gå på i udskolingen.

Linjevalget er med til at understøtte elevernes engagement og lyst til læring i deres udskolingsår, idet de får mulighed for at vælge efter interesse. Se mere information om linjer og valg ved at trykke på linket nederst på siden.

Da fællesskab og gode relationer er afgørende for læring, har vi fra årets start fokus på at skabe gode relationer på de nye linjer. Vi starter derfor skoleåret ud med at lave teambuildingsaktiviteter for de nye 7. klasser, så lærere og elever hurtigt kommer til at lære hinanden bedre at kende.

Fysisk aktivitet og bevægelse er  desuden en fast del af skemaet i udskolingen. Både som en vigtig understøttende faktor i indlæringen, men også som en vigtig del af det sociale fællesskab, der er bærende i udskolingen.

For at styrke både den internationale forståelse og sprogindlæring, arrangerer vi skolerejser i både 8. og 9. klasse. I 8. klasse er det engelsk, der er i fokus når vi rejser til Holland og bor hos hollanske elever. Vi modtager også de hollandske elever og lærere her samme skoleår. I 9. klasse er det valgfagene tysk/fransk, og turen går enten til Tyskland eller Frankrig. Vi har blandt andet et gymnasium i Bretagne, vi besøger i efteråret, hvorefter de kommer på genbesøg i foråret.

Udskolingens faglige forløb er tilrettelagt således, at eleverne får et godt fundament til at gå videre på en ungdomsuddannelse.