Skolerejser

International forståelse, sprogindlæring og kendskab til andre sprogområders levevis og kultur er vigtige elementer i en folkeskole, der skal medvirke til at forberede eleverne til en ungdoms- og voksenliv i en globaliset verden.

Vi tilbyder sprogrejser til vores elever i 8. og 9. klasse. Herigennem giver vi vores elever forståelse for og kendskab til andre kulturer og sprog i Europa.

I 8. Klasse tilbyder vi en skolerejse til Holland, hvor eleverne bor privat hos hollandske elever. Det har været en meget stor succes, og vi oplever, at alle vores elever får taget hul på deres generthed i forhold til at tale engelsk. De hollandske elever kommer i løbet af 8. klasse på genbesøg.

I 9. klasse går turen for vores franskelever til Frankrig, hvor vi besøger et gymnasium nord for Paris. Det er ligeledes en fantastisk tur, som giver et kig ind i en anden slags skoleliv og eleverne bor også her privat. De franske elever kommer ligeledes på genbesøg samme skoleår.

I 9. klasse rejser tyskholdene til Berlin, hvor tysk historie og kultur opleves på nært hold. Vi arbejder i øjeblikket på, at turen til Tyskland også bliver skoleudveksling.

Udover kulturelt kendskab og forståelse på tværs af landegrænser medvirker vores sprogrejser til at vores elever i mødet med andre kulturer får en dybere indsigt i den danske kultur  via drøftelser og samtaler med unge fra andre kulturer.